A bőr ára

A bőr ára, melyből a bútort gyártják jelentős részét képezi a kész termék árának.

A legdrágább az anilin – teljesen természetes, kimagaslóan kényelmes és tartós bőr. Az anilin bőr kifejezi az előkelő életmódot. Finom és erős egyidejűleg, tartósan értékes, időtlenül gyönyörű és patináns. Garantálja a tökéletes eleganciát, luxust és természetes szépséget. Az ár az egyes termékeknél jelentősen külömbözhet függően a használt nyersanyag minőségétől, átlagos nagyságátóol, vastagságától és a feldolgozás minőségétől.

Magas áruk van a tartós és minőségesen feldolgozott félanilin (semianilin) vagy festett bőröknek. Az ár függ a a nyersanyag minőségétől, a használt technológiától és eljárástól, a festék minőségétől stb.  Ezért ebben a kategóriában is jelentősen eltérő lehet az ár.  Ebből a kategóriából  készülő bőrök kiválóan alkalmasak  intenzív használatra a belső terekben, éttermekbe, hotelokba, irodákba, közlekedési eszközökbe, de gyermekes családoknak is, és a normál használatra a háztartásokban.

A legalacsonyabb áruk a korrigált és festett bőröknek van. Elárulja őket a összetéveszthetetlen festék, lakk és vagyi anyagok illata. Jellemző rájuk a homogén szerkezet, és  tökéletes kinézet, mindemellett a kényelmes ülés és tartósság korlátozott. A hasított bőrt (split) ezért a tulajdonságaiért egyáltalán nem szabadna használni a bútor azon részeire, melyek érintkezésbe kerülnek az emberi testtel. Ugyanakkor találhatók olyan gyártók, melyek ezt a tényt abszolút mellőzik. A bőr kanapék alacsony ára azt sugallja, hogy a gyártásnál nem használtak minőségi valódi bőrt.