A bőr hozama (kiadóssága)

A hozamra hatással van a használt nyersanyag eredete és minősége, az átlagos nagysága és a feldolgozás formája. A hozam jelentős mértékkel van hatással a termelési gazdaságtanra és a kész termék árára.

A legnagyobb hozamot csak európai nyersanyagból feldolgozott bőrből lehet elérni.  Az átlagos méret 5 -6,5 m2 lehetővé teszi könnyedén kivágni  még a legnagyobb részeket  igénylő jelenleg tervezett kanapék részeit is . Az alapanyag az EU-ból  nem károsodott cserjék általi karcolással, hegekkel, az állatok figyelmetlen  gondozásától és trópusi rovarcsípésektől. Ezt a nyersanyagot nem szükséges korrigálni (javítani). A Royal Diamond bőr pedig a legjobb minőségű festékkel van színezve. Élettartamuk több mint kétszeres. Az ülési kényelem a legmodernebb technikával való feldolgozásnak köszönhetően rendkívül magas.

Magas hozam érhető el a legolcsóbb bőrből is. Ezek legfőképp brazil nyersanyagból vannak feldolgozva. Kicsik, átlagosan csak 3,5 -4,5 m2 nagyságúak. Ezek festett és javított – esetleg művileg kezelt bőrök.  Korrekció –(csiszolás, tömítés) és a bőr felső oldalának festése eltakar minden természetes hiányosságot.  Elnyomja viszont az eredeti bőr hitelességét is. Az így korrigált bőrök logikusan könnyebben megrepednek, leválnak a felszínről vagy lekopnak.  Ezzel az élettartamuk jelentősen korlátozott. Az ülési kényelem ezeknél a bőröknél minimális.

A legalacsonyabb hozamot a teljesen természetes bőröknél lehet elérni. Ez a természetesen tökéletlen és egyedi megjelenésüknek tudható be. Ezeknek a feldolgozásánál nagy hangsúlyt kap a felhasználó kényelme, ami felülmúlhatatlan.