Bőr kényelme

A legkényelmesebb  bőr sima, mint a selyem, puha mint a vaj, ami egy kellemes meleg érzést nyújt  az érintésnél,  utánozhatatlan  lágysága, bája és eleganciája van, növeli a luxus érzését, szilárd, légáteresztő és kellemes illatú.

Abszolút kényelmet csak a legmagasabb minőségű és persze ezért legdrágább nyersanyag feldolgozásával lehet elérni. Az anilin bőr teljesen természetes (nem kezelt),  csak így lehetséges megőrizni a természetes megjelenését és selymességét. Minden normális természeti adottságai megvannak, mint a gyógyult hegek, nyaki ráncok, anyajegyek és külömböző szerkezetek – ezek mind csak bizonyitják a valódi bőr hitelességét. A hozam ezeknél a bőröknél természetesen alacsonyabb, de az élettartam lehet több mint 100 év is.  Normál használat esetén ezek a bőrök saját patinát alakítanak ki, amivel csak tökéletesítik a természetes megjelenésüket.

Magas kényelmet kínálnak a minőségi félanilin (semianilin) bőrök. Ezt a bőrtípust külömböző gyártók ajánlják jelentősen eltérő minőségben. A minőségi félianilin bőrnek eredeti oldala van, és csak enyhén színezett, míg a kevésbé minőségesnek az oldala le van csiszolva és a felülete be van színezve.  Az eredeti oldalú bőr a legdrágább, de a szilárdabb is. A szilárd bőr rendkívül tartós, ami fontos tulajdonság különösen a kanapéknál és székeknél.  Kielégítő kényelmet nyújthatnak a finoman csiszolt oldalú  színes bőrök is.  Persze tökéletesen kell feldolgozni őket minőségi nyersanyagból és minőséges anilin színekkel kell festeni őket.

Minimális kényelmet nyújtanak a korrigált és szintetikus színekkel festett bőrök, melyek európán kívüli nyersanyagokkal vannak feldolgozva. Ugyanez vonatkozik a "by cast", azaz  poliuretánnal bevont hasított bőrre.